Novinky

          • Výchovný koncert – 4. třídy

          • V pátek 5. 4. 2024 si žáci ze 4. tříd zpříjemnili dopoledne návštěvou výchovného koncertu v kongresovém centru ve Zlíně. Malí posluchači byli seznámeni s ukázkami povědomých děl klasické hudby, zkusili si dirigovat orchestr a nakonec zbyl i prostor a čas pro tanec. Tímto bychom také všechny naše žáky chtěli pochválit za vzorné chování, které během koncertu předvedli.

            Vojtěch Balusek

          • Zápis dětí do 1. třídy

          • V pátek 5. dubna 2024 se na naší škole konal zápis pro budoucí prvňáčky. Učitelé prvního stupně si pro ně přichystali různé úkoly. Ve fotogalerii uvidíte, jak se dětem dařilo😊.

            Marcela Jurajdová
            Foto: Max Ondra – děkujeme!

          • Sběr papíru – vyhlášení výsledků 🥇🥈🥉

          • Na naší škole jsme zorganizovali ve spolupráci SRPŠ a školního parlamentu sběr papíru spojený s vážením přivezeného množství. Celkem jsme nasbírali 4349,5 kg, což je 2,5 krát více, než minule. Zapojily se všechny třídy a 104 jednotlivců.

            Pořadí na prvních pěti místech

            Třídy:

            1. I. C – 518,5 kg
            2. I. A – 498,0 kg
            3. VII. B – 492,8 kg
            4. III. A – 439,0 kg
            5. IX. B – 337,0 kg

            Jednotlivci:

            1. Lukáš Hnilica (I.A) – 211,5 kg
            2. Veronika Latnerová (II.B) – 207,5 kg
            3. Jakub Czako (I.C) – 191 kg
            4. Denisa Štelcová (VII.B) - 189,8 kg
            5. Petr Štosek (IV.A) – 152,5 kg

            Děti z vítězné třídy měly pohoštění (pizza z Pohostinství na Osmeku a malou sladkost), nejlepší tři sběrači obdrželi dárkové poukazy do kina. V této akci budeme pokračovat, termín dalšího sběru je 4. 6. 2024 od 7:00 do 17:00 hodin. Už nyní si můžete začít skladovat papírové zásoby z vlastní domácnosti, od sousedů, tetiček a babiček. Doufáme, že se do sběru zapojí co nejvíce žáků a tříd, abychom společně trhli rekord!

            Miluše Štelcová, předsedkyně SRPŠ

          • Úspěch v krajském kole Geologické olympiády

          • V náročném týdnu před přijímacími zkouškami se někteří žáci devátých ročníku rozhodli zabojovat a obhájit své geologické znalosti v krajském kole Geologické olympiády. Soutěž se konala 8. 4. 2024  v Muzeu jihovýchodní Moravy ve Zlíně. Naši žáci prokázali nejenom dobrou úroveň teoretických vědomostí, ale dokázali poznat i mnohé vzorky minerálů a hornin (nejen) z našeho regionu a všichni se tak stali úspěšnými řešiteli. Největšího počtu bodů z našich soutěžících a také obrovského úspěchu dosáhl Tomáš Vykopal z 9. B, který obsadil 2. místo a postupuje do celostátního kola této soutěže! Gratulujeme nejen Tomovi k tomuto skvělému místu, ale také dalším nadějným mladým geologům – Tomáši Skopalovi z 9. A,  Magdaléně Žáčkové a Lukáši Slovákovi z 9. B.

            Viola Orlíková Altová

          • Matematická olympiáda

          • Žáci naší školy se již tradičně účastní Matematické olympiády. Letos dosáhli krásných úspěchů. Terezie Březíková ze VI. A se stala úspěšnou řešitelkou a v okresním kole se umístila na krásném 10.–13. místě. Dalším úspěšným řešitelem se stal Tomáš Vykopal z IX. B, který se v krajském kole umístil na krásném a úctyhodném 7. místě. Oběma žákům gratulujeme a přejeme mnoho dalších úspěchů.

            Lukáš Novák

          • Fotokoutek k zápisu do 1. třídy

          • Zápis do první třídy je pro všechny děti a jejich rodiče velmi důležitý den. Aby si mohli tento den připomínat a podělit se o zážitky a atmosféru tohoto dne i s prarodiči a dalšími členy rodiny, připravili pro ně žáci 9. A fotokoutek ve vestibulu naší školy. Tady mohou rodiče své děti vyfotit s barevnými obrázky, nápisy a bublinami. Jsou připraveny texty, které zdůrazňují vážnost této chvíle, ale i veselé a vtipné komentáře. Každý si může vybrat z nabídky bublin a obrázků, které napsali a nakreslili deváťáci ve výtvarné výchově. Přejeme všem budoucím prvňáčkům a jejich rodičům ať si tento den společně užijí a ve fotokoutku zachytí a zdokumentují jeho atmosféru.

            Žáci 9. A a Pavlína Strašilová

          •  Zápis do 1. ročníku ZŠ

          • Zápis dětí do prvních tříd na školní rok 2024/2025 se uskuteční v pátek 5. 4. 2024 prezenčně v budově školy v čase 13:00–18:00 hod. Registrace dítěte (žádost o přijetí nebo žádosti o odklad školní docházky) se podávají elektronicky na stránkách www.zapisdozszlin.cz od 1. 3. 2024 do 3. 4. 2024. Zde si rodiče zaregistrují dítě a vyberou čas zápisu. Otevřeme maximálně tři první třídy a přijmeme maximálně 60 dětí. (Online registrace je pouze jedním z kroků přijímacího řízení. Bez osobního nebo „bezkontaktního“ předání podepsané žádosti do příslušné ZŠ nebude přijímací řízení zahájeno.)

            K zápisu je nutné přinést:

            Rodný list dítěte, platný občanský průkaz zákonného zástupce, žádost o přijetí podepsanou zákonnými zástupci.

            Pokud zákonní zástupci budou žádat o odklad povinné školní docházky dítěte, musí k ní přiložit dva dokumenty:

            a) doporučení školského poradenského zařízení (KPPP nebo SPC)

            b) vyjádření dětského lékaře nebo klinického psychologa.

            Mgr. Lubomír Klátil, ředitel školy

          • Food Day – 6. třídy

          • Po dlouhém měsíci stráveném učením se (nejen) novým anglickým slovíčkům z lekce Foodies, čekala šesťáky zasloužená odměna v podobě akce Food Day. Že nevíte, o co se jedná? Je to hodina, kdy se děti výjimečně neučí, ale ochutnávají z domu přinesené dobroty, hrají hry a v neposlední řadě si povídají s kamarády. A jak si jej letošní šesťáci užili? Na to se podívejte ve fotogalerii. 

            Pavla Kolomazníková 

          • Podřevnická liga – stolní tenis

          • Ve středu 27. 3. 2024 se v Želechovicích uskutečnilo další kolo Podřevnické ligy. Žáci a žákyně tentokrát soutěžili ve stolním tenise. Na turnaji se mezi sebou utkali ve dvouhrách i čtyřhrách:

            • Mladší dívky (6. a 7. třída) dvouhra – Nela Štěpánová - 1. místo
            • Starší dívky (8. a 9. třída) dvouhra – Dominika Langrová - 3. místo
            • Mladší chlapci dvouhra – Vítek Hudeček - 1. místo
            • Starší chlapci dvouhra – Jiří Merta - 2. místo
            • Mladší chlapci čtyřhra – Šimon Strnad a Adam Kolář - 4.místo
            • Starší chlapci čtyřhra – David Martyčák a Tomáš Vykopal – 4. místo

            Následoval součet výsledků jednotlivých kategorií a vyhlášení pořadí škol. V tom se naši žáci umístili na pěkném 2. místě a vrátili se zpět na průběžné 1. místo v Podřevnické lize.

            Všem žákům děkujeme za účast a předvedené sportovní výkony,

            Nikola Kozumplíková

          • Krajské kolo zeměpisné olympiády

          • Ve středu 27. 3. se žákyně naší školy, Eliška Kovaříková ze 6. A, zúčastnila krajského kola zeměpisné olympiády v Uherském Hradišti. V konkurenci 8 nejlepších řešitelů okresních kol podala úžasný výkon a vybojovala bronzovou pozici. Stala se tak 3. nejlepší zeměpisářkou 6. ročníků v celém Zlínském kraji. Elišce proto velmi gratulujeme nejen ke skvělému úspěchu, ale také za vynikající reprezentaci naší školy a přejeme jí mnoho úspěchů v dalších ročnících!

            Pavel Hanulík

          • Florbalový turnaj – Podřevnická liga

          • Turnaj ve florbale, který se konal ve Slušovicích v rámci Podřevnické ligy, byl opět kvalitně obsazen všemi školami, které přijely v nejsilnějších sestavách jak chlapců, tak i dívek. Všechny týmy předváděly velmi pěkné akce a žádný z týmů nechtěl prohrát. Naši kluci po velmi udatném výkonu skončili na 3. místě a děvčata skončila ještě lépe, na 2. místě.

            Jan Krhůtek

          • Skládaný portrét

          • Žáci obou devátých tříd si ve výtvarné výchově zopakovali postup, poměry a principy zobrazování portrétu a potom v rámci opakování vytvořili ve dvojici skládaný portrét ze své mikiny nebo svetru. Některé portréty jsou hodně podobné svým autorům 😊, některé jsou veselé a jiné trochu děsivé. Skládání portrétu splnilo svůj účel, žáci zopakovali portrét a už se s chutí pustili do tvorby karikatury.

            Žáci 9. A a 9. B a Pavlína Strašilová

          • Velikonoce v Muzeu – 4.B 

          • Den před prázdninami už nám vlastně začaly Velikonoce. V Muzeu Zlín jsme navštívili výstavu různých kraslic, dozvěděli jsme se něco o tradičních zvycích. Vše bylo doplněno  praktickými ukázkami a na závěr jsme si vyzkoušeli zdobení vajíček vyrýváním ornamentů jehlou do povrchu. Velikonoční náladu jsme si okořenili ještě návštěvou velikonočních trhů na náměstí ve Zlíně. Teď už nezbývá než popřát všem krásné Velikonoce!

            Šárka Kasálková 
             

          • Ukázka první pomoci ve 4. třídách

          • V pátek 22. března měli žáci čtvrtých možnost seznámit se s pravidly laické první pomoci. Pod dohledem záchranářky se dozvěděli vše potřebné o kardiopulmonální resuscitaci, vyzkoušeli si na figuríně nepřímou srdeční masáž a zopakovali si postup pro přivolání první pomoci. Zajímavostí byl automatizovaný externí defibrilátor, který mohou děti a jejich rodiče použít na veřejných místech a pomoci tak ještě před příjezdem záchranné služby. Seznámili se také s pravidly 5T i aplikací „záchranka“. Součástí bylo i společné povídání o různých zdravotních rizicích, která mohou číhat na každém rohu. Na závěr paní záchranářka zodpověděla všetečné otázky dětí a přislíbila další návštěvu.

            Vojtěch Balusek a vyučující 4. tříd

          • Beseda v knihovně – 4. A

          • Dnes jsme s žáky 4. A navštívili knihovnu v Občanském centru, kde jsme si vyslechli velmi poutavou besedu a Velikonocích a jejich zvycích. Dozvěděli jsme se vše o jednotlivých dnech pašijového týdne a jak se v různých částech světa slaví Velikonoce. Moc děkujeme paní Škrabalové, která si na nás udělala čas a předala nám spoustu zajímavých informací. Po besedě jsme ještě s dětmi navštívili místní knihovnu, z které si někteří žáci již odnášeli zajímavé knižní tituly. Teď už se můžeme těšit na krásné svátky jara.

            Monika Březinová

          • Pálení čarodějnic – prosba o pomoc😊

          • Vážení rodiče, dovolujeme si Vás oslovit v souvislosti s nadcházející velkou akcí školy pořádanou ve spolupráci se SRPŠ, tedy pálení Čarodějnic, která je naplánována na úterý 30. 4. 2024. Rádi bychom přijali nabídku některých rodičů, kteří projevili při loňské akci zájem vypomoci na stanovištích. Stanoviště komplet připraví přidělení učitelé, kteří budou zároveň jeho garanty a se vším poradí a pomohou. Na Vás by zbyla příjemná úloha, tedy v čarodějnickém dress codu dohlížet, pomáhat a odměňovat naše děti, a to v čase od 15:00 do 17:30 hod. K ruce Vám budou po celou dobu 1-2 žáci z vyšších ročníků. Ideální by bylo, kdyby se hlásily dvojice rodičů – dobrovolníků. V případě, že by se přihlásilo více rodičů, vybereme z každé třídy 2-4 rodiče a určitě Vás budeme všechny včas informovat.

            Zájemce prosím odepisovat a dotazy směřovat do 14. 4. 2024 pouze na tento email: kasalkova@zsstipa.cz. Uveďte Vaše jméno, třídu Vašeho dítěte, kontaktní mail a tel. číslo na Vás.

            Děkujeme a těšíme se, že posílíte naše řady a zase si to všichni pořádně užijeme 😊
               

            Za organizační čarodějnický výbor Mgr. Šárka Kasálková

          • Exkurze Barum Continental, 5. třídy

          • Ve středu 20. 3. 2024 žáci 5. tříd, dostali mimořádnou příležitost, navštívit jednu z největších společností Zlínského kraje. Čekal nás bohatý program na celé dopoledne, kterým nás provedli ředitel Libor Láznička a finanční ředitel Jan Černošek. Měli jsme výjimečnou možnost navštívit i místa, kde se běžně exkurze nekonají. Viděli jsme samotnou výrobu od začátku až do konce, sklady, roboty, videa k různým výročím a celkově jsme mohli nasát atmosféru fabriky, kterou si málo kdo z žáků dokázal představit. Moc děkujeme za obohacující dopoledne a velmi milý přístup.

            Kristýna Kvasničková, Marcela Spáčilová

          • Velikonoční tvoření na Burešově – 4. A

          • V úterý 19. března 2024 jsme s dětmi ze 4. A opět navštívili babičky a dědečky na Burešově, abychom se společně připravili na nejkrásnější svátek jara a to Velikonoce. Vyráběli jsme vajíčka a šili velikonoční zajíčky a slepičky. Ve zbytku času si děti s babičkami vybarvovaly velikonoční omalovánky a řešily různé rébusy, které si pro babičky a dědečky samy vymyslely. Bylo to moc pěkné dopoledne. Už se těšíme na další setkání.

            Monika Březinová

          • Sběr papíru – vyhlášení tipovací soutěže

          • Škola již tradičně pořádá sběr papíru. Tentokrát se SRPŠ a Žákovský parlament dohodli tuto akci ozvláštnit a proběhla tipovací soutěž, kdy třídy tipovaly, kolik papíru se vybere. Celkem se vybralo 1 940 kg papíru. Tomuto číslu se svým odhadem nejvíce přiblížila třída 8. A, která váhu odhadovala na 1 700 kg. SRPŠ tuto třídu odměnilo chutnou odměnou.

            Lukáš Novák

    • Přihlášení