Novinky

          • Den otevřených dveří – 16. 5. 2024

          • Rádi bychom vás pozvali na Den otevřených dveří, který proběhne na druhém stupni naší školy. Přijďte si prohlédnout prostory druhého stupně a vyzkoušet aktivity, které jsme pro vás připravili. Naši žáci vás rádi po škole provedou a zodpoví případné otázky.

            Na tuto akci vás srdečně zve žákovský parlament.

          • 9. ročník Pálení čarodějnic – fotogalerie

          • V úterý 30. 5. se uskutečnil 9. ročník Pálení čarodějnic, které přesně v 15:00 odstartovaly slavnostní fanfárou Štípské žestě. Sluníčko nás krásně hřálo, vzduchem se linula omamná vůně šťavnatého masa i sladkých dobrot a radostný smích doprovázel všechny děti, které se zapojily do soutěžní pouti po stanovištích, které si pro ně na školní zahradě nachystali jejich učitelé za doprovodu deváťáků. Svou mušku si pak děti mohly vyzkoušet také na stanovišti kosteleckých lukostřelců.
            Pozadu nezaostávalo ani dění na pódiu před školou, na kterém vystoupily nejen šikovné děti naší školy, ale také Fryštácké mažoretky, silák Zekon či kouzelník RadekR. Na školní zahradě jsme také mohli obdivovat neohrožený um městské policie Zlín s jejich vycvičeným psem. Po slavnostním zapálení vatry s čarodějnicí na vrcholku rozproudil večerní atmosféru Záhumenní street band, který se do toho umí opřít. Závěrečnou třešničkou byla ohňová show v podání skupiny Boca Fuego, která nás všechny opět ohromila. 
            Velký dík proto patří nejen všem pořadatelům, ale také šikovným dětem, které nám všem předvedly, co se v nich skrývá. A také srdečně děkujeme všem, kteří přišli mezi nás a vytvořili tak neopakovatelnou atmosféru!

            Pavel Hanulík

            Foto ze stanovišt: Petr Skácel

            Foto z vystoupení: Monika Březinová

            Foto: Daniel Kovařík

            Foto z přípravy: Marcela Jurajdová

          • Podřevnická liga – Brännball

          • V pátek 26. 4. 2024 se v rámci Podřevnické ligy uskutečnil turnaj v brännballu. Do Trnavy jsme odjížděli plni očekávání a nejistot, jelikož brännball nikdo z žáků nikdy nehrál.
            Jako první jsme se utkali s týmem z Kašavy. Zápas byl velmi vyrovnaný, a nakonec jsme zvítězili 48:47. Následoval zápas proti Želechovicím, který skončil výhrou 49:42. Proti domácí Trnavě se nám podařil začátek a závěr utkání. Bohužel v prostřední části byli žáci z Trnavy lepší a nakonec zvítězili 54:40. Poslední utkání se nám herně dařilo a zápas s týmem Slušovic, pozdějším vítězem turnaje, byl velmi vyrovnaný. Nakonec však skončil vítězstvím Slušovic 52:44. Na turnaji jsme obsadili celkové 3. místo.
            Chtěla bych poděkovat všem žákům za účast a předvedené sportovní výkony.

            Nikola Kozumplíková

          • Taneční osmých tříd

          • V letošním školním roce proběhl taneční kurz pro osmé třídy pod taktovkou bývalého žáka naší školy, Davida Voráče z tanečního studia Dance Studio Starlight. Žáci absolvovali desetihodinový kurz v prostorách naší tělocvičny. Jednu hodinu si zpestřili i etikou a vázáním kravat. A výsledek jejich snažení můžete ohodnotit ve fotogalerii, případně pak v akci Společenský večírek, kterým jsme celé taneční zakončili.

            Lenka Machálková

          • Společenský večírek – závěrečné taneční osmých tříd

          • Letošní taneční kurz jsme zakončili velice příjemným večerem. V pátek 26. dubna naši tanečníci z osmých tříd pod vedením Davida Voráče ze studia Dance Studio Starlight pozvali rodiče, sourozence a prarodiče, aby jim ukázali, co se vše naučili tancovat. V hodinách výtvarné výchovy si vyrobili krásné pozvánky, donesli si také něco dobrého na zub a taneční zábava v prostorách naší tělocvičny mohla začít.
            Byl to opravdu krásný kulturní zážitek, na který budeme vzpomínat celý život.

            Lenka Machálková

          • Měření pH kyselin a zásad

          • Žáci osmých tříd si v hodinách chemie vyzkoušeli práci s indikátorovými pH papírky. Každý z nich si přinesl z domova 10 vzorků, u kterých určoval, zda je látka kyselá, neutrální nebo zásaditá. Práce se všem povedla a moc chválím za hladký průběh hodiny.

            Marcela Jurajdová

          • Hravě záchranářem – 3. třídy

          • Zlínský kraj uspořádal pro třetí ročníky skvělou akci ve spolupráci se záchrannými složkami. Už víme, jak se zachovat při nehodě na kole, jak poskytnout první pomoc a spoustu dalších zajímavých věcí. Užili jsme si to. 

            Žáci třetích tříd,  Alena Romanová a Eva Chmelová

          • Vlastivědný projekt 4. A – Od pravěku přes středověk

          • Žáci 4. A plnili v hodinách vlastivědy projekty, které se týkaly propojení období od pravěku přes středověk. V hodinách vlastivědy jsme tak využili mezipředmětových vztahů. Ve výtvarné výchově jsme malovali horu Říp a nástěnné pravěké malby, v hodinách pracovních činností si žáci vyráběli např. repliku středověkého hradu a v hodinách matematiky jsme si zahráli na výměnný obchod. Věříme, že tyto aktivitky byly pro nás prospěšné a žáci se tímto způsobem mohli lépe sžít s probíraným učivem. Všechny děti práce moc bavila.

            Monika Březinová

          • Plavání 2. B

          • Také druháci mají za sebou plavecký výcvik. Děti udělaly v plavání velké pokroky, za to si zaslouží pochvalu. Odměnou jsou jim také samé jedničky na Mokrém vysvědčení.

            Michaela Svobodová a žáci 2. B

          • Plavání 3. B

          • Po 10 lekcích plavání jsme byli moc pochváleni za velké pokroky. Dostali jsme Mokré vysvědčení a všichni  jedničky. V poslední lekci jsme si ještě zasoutěžili a srovnali svoje síly.

            Žáci 3. B,  Alena Romanová a Kateřina Černošková

          • Okresní kolo biologické olympiády – kategorie D

          • Vybraní žáci 6. a 7. ročníků si prošli v lednu školním kolem biologické olympiády. Z tohoto kola postoupily dvě žačky a okresního kola se zúčastnila pouze jedna, a to Nela Štěpánová ze 7. B.

            S Nelkou jsme se sešly na Gymnáziu Zlín – Lesní čtvrť a během dopoledne si vyzkoušela různé disciplíny – znalostní test, poznávání rostlin a živočichů, laboratorní práci. Pro vstup do bodované části bylo zapotřebí, aby vypracovala vstupní úkol na zadané téma.

            Z celkového počtu 177 bodů si Nelka odnesla fantastických 120 bodů a umístila se na krásném 6. místě (z celkového počtu 40 soutěžících).

            Nele moc blahopřeji a doufám, že ji zájem o přírodu jen tak neopustí 😊.

            Marcela Jurajdová

          • Laboratorní práce HUSTÝ KOKTEJL

          • V hodinách fyziky jsme se dloooouho učili o tlaku, se kterým souvisí celá řada dějů. V rámci hydrostatického tlaku jsme se seznámili s hustotou některých látek, a proto jsme si vyzkoušeli vytvořil “hustý koktejl”. Všechny žáky chválím za super práci a bezpečnost při práci 😊.

            Marcela Jurajdová

          • NO BACKPACK DAY – fotogalerie😊

          • Ve čtvrtek 18. dubna proběhl na naší škole již třetí ročník oblíbené výzvy NO BACKPACK DAY. Žáci se opět pobavili a my bychom se rádi podělili o pár fotek. 

            Lukáš Novák a Žákovský parlament

          • Sběr pomerančové kůry – do konce května!

          • Moc všechny chválím za letošní sběr nasušené pomerančové kůry. Posledního května ukončíme tento sběr pro letošní školní rok a sbírat se bude zase od září. Takže sušíme dál a zatím je nasbíráno šest pytlů! To je paráda. Připomínám také sladkou odměnu v podobě dortu, který získá vítězná třída a pak jednotlivci poukaz do knihkupectví.

            Lenka Machálková

          • NO BACKPACK DAY – čtvrtek 18. dubna 2024

          • Zítra proběhne již třetí ročník oblíbeného NO BACKPACK DAY. Žáci si mohou přinést učební pomůcky v čemkoli, jen ne v aktovce či batohu. Představivosti se meze nekladou. Celá akce je dobrovolná a výuka proběhne dle rozvrhu.

            Lukáš Novák

          • Návštěva farmy Los Dos Ranch – 4. A

          • Minulý týden jsem se třídou 4. A využili krásného slunečného počasí a vydali se navštívit a zkontrolovat jarní přírůstky na farmu Los Dos Ranch. Naše spolužačka spolu s maminkou si pro nás nachystala i tělovýchovnou chvilku, kde si děti vyzkoušely slalom s kolečky a plnou konví vody, vykartáčovali jsme koníky a pomazlili se s kuřátky, králíčky a hříbátky. Bylo to velmi příjemné dopoledne a už se těšíme na další společné akce.

            Monika Březinová

          • Jarní tvoření – ŠD Šikulové

          • Za námi jsou svátky jara, na které jsme se i ve družince pilně připravovali... Nejvíce nás bavilo zdobení velikonočních vajíček. Děti také tvořily dárky k zápisu pro budoucí prvňáčky. Do nastávajících jarních dnů vám přejeme hodně zdraví.  

            Lenka Černobilová s dětmi

          • Významné ocenění pro paní učitelku Moniku Březinovou

          • Naše paní učitelka Monika Březinová se stala jedním z pedagogů, kteří v tomto roce získali Ocenění pracovníků ve školství Zlínského kraje 2024 za významný přínos pro výchovu a vzdělávání mladé generace. Cenu předával hejtman Zlínského kraje Ing. Radim Holiš a další představitelé Zlínského kraje, města Uherského Brodu a Statutárního města Zlína v prostorách Muzea Jana Ámose Komenského v Uherském Brodě. Blahopřejeme.

            Lubomír Klátil

    • Přihlášení