Novinky

          • Vánoční besídky

          • Moc děkujeme všem šikovným deváťákům za skvěle připravené besídky pro mladší spolužáky i paní učitelce Pavlíně Strašilové za organizaci👍👍👍😊

            Tomáš Bobál

          • Matematická olympiáda – pokyny pro zájemce

          • Milí matematičtí nadšenci 😊 Právě probíhá 72. ročník matematické olympiády pro 6. – 8. ročník (kategorie Z6, Z7 a Z8). Pokud rádi řešíte zajímavé matematické úlohy, prohlédněte si přiložené zadání a nejpozději do 6. 1. 2023 kontaktujte paní učitelku Orlíkovou (osobně, přes EduPage nebo mailem orlikova@zsstipa.cz).


            Viola Orlíková Altová

          • Příprava na besídku 3. B

          • Protože si na Vánoční besídku přineseme na ochutnání cukroví od maminek, rozhodli jsme se, že si pro zpestření vyrobíme něco nesladkého. Vypůjčili jsme si na to školní kuchyňku. Nejdříve jsme dostali pár dobrých rad týkajících se bezpečnosti a pak už jsme se vrhli do práce. Kluci nejdřív hráli hry a pak jsme se vyměnili. V kuchyni jsme se uměli dobře otáčet a práce nám šla pěkně od ruky. Nádobí jsme přenechali chlapcům, protože tvrdili, že to mají dobře okoukané od tatínků 😊 a zvládli to dokonale. Výsledek našeho snažení můžete posoudit sami a my k tomu jen dodáváme, že jsme museli jako správní kuchaři ochutnat a je to fakt dobrota 😊

            Žáci 3. B a Šárka Kasálková

          • Návštěva štípského barokního kostela

          • Dne 15. prosince navštívila třída 8. A dominantu Štípy – kostel Narození Panny Marie. Žáci měli možnost prohlédnout si podrobně barokní interiér budovy. Prohlídka se skládala z výstupu na věž, návštěvy půdy, hlavní lodi, ukázky části podzemí a ze všeho nejzajímavější byla pro studenty ukázka varhan, na které si i někteří žáci zahráli. Prohlídku si celá třída velice užila i přes domácí úkol, který jim pan farář, jenž děti provázel, uložil, s čímž paní učitelky s radostí souhlasily.

            Tereza Vašířová, VIII. A

          • Knihovna – 3. ročník

          • V průběhu prosince navštívili žáci třetích tříd Krajskou knihovnu Františka Bartoše ve Zlíně. Tentokrát si však nešli půjčovat knihy, ale účastnili se výukového programu. Paní knihovnice si pro všechny zúčastněné připravila velmi zábavné aktivity, při kterých žáci potrápili své mozkové závity a využívali svého důvtipu. Závěrem jsme si také knihovnu prošli a listovali nejrůznějšími knihami a časopisy. Žáci, kteří chodí do knihovny pravidelně, se zájmem ukazovali spolužákům, co vše si již vypůjčili či přečetli.

            Balusek, Březinová, Kasálková

          • Mladý chemik

          • Ve dvou hodinách chemie žáci 9. ročníků otestovali své znalosti ve školním kole Mladého chemika. Do 2. kola, které proběhlo na SPŠ Otrokovice postoupily Bětka Lázničková a Andělka Pekařová.

            13. prosince jsme se tedy vydaly vstříc soutěžnímu dni. Holky psaly teoretický test a máme výborné zprávy. Obě dvě postoupily do regionálního kola.

            Děvčatům moc gratuluji a děkuji za vzorné chování 😊!

            Marcela Jurajdová

          • ŠD Sovičky, září – prosinec 2022

          • Před chvílí začal školní rok a už tady máme opět Vánoce. Za toto období jsme s dětmi prožili spoustu krásných chvil. Počasí nám přálo a mohli jsme být mnoho dní na našem školním hřišti. V průběhu podzimu jsme pro děti uspořádali Drakiádu, která se dětem moc líbila. Děti se také v družině naučily háčkovat a náramky na jejich rukou jsou toho důkazem. Začátkem prosince jsme se začali připravovat na Vánoční jarmark a s dětmi jsme vyrobili krásné svícny z oříšků.

            Společně s dětmi přejeme klidné Vánoce.

            Petra Nedbalová

          • Turnaj v Ringu – Podřevnická liga

          • V pátek 9. prosince 2022 se naše škola zúčastnila, v rámci Podřevnické soutěžní ligy, turnaje v Ringu. Soutěž uspořádala ZŠ Trnava a naši žáci si vedli více než dobře. V konkurenci pěti škol skončili s velkým náskokem na 1. místě.

            Školu reprezentovali tito žáci:

            7. A

            Klára Nováková, Marek Novotný

            7. B

            David Martyčák, Vendula Skybová, Matěj Procházka, Ema Pekařová, Vanda Vykopalová, Filip Kišš

            8. B

            Tomáš Vykopal, Lukáš Slovák, Magdaléna Žáčková, Anna Vičíková

            9. B

            Dominik Forman, Miroslav Sovadina, Dagmar Hlavicová, Eliška Hrazdirová

            K úspěchu gratulujeme 😊 a zároveň děkujeme za přípravu paní učitelce Kozumplíkové a panu učiteli Krhůtkovi.

            Štěpán Hložek

          • Vánoční pošta

          • Milé děti, vzhledem k velké nemocnosti a absencím ve škole se vánoční pošta a její ukončení posouvá na leden. Nemusíte se bát, že byste někomu nestihly napsat. O termínu roznášení pošty vás budu informovat. Poštu budou jako každý rok roznášet žáci devátých ročníků.

            Lenka Machálková

          • Vánoční výzdoba školy

          • Letošní vánoční výzdobu školy tvoří prostorové, skládané, papírové hvězdy v bílé a pastelových barvách růžové, zelené a modré. Všechny hvězdy naskládali žáci 9. A a 7. A. Žáci ze 7. A malovali i obrázky, které ozdobily papírové baňky v pastelových barvách s bílou mašlí na chodbě v 1. patře. Výzdoba je netradiční, ale podle nadšených ohlasů a pochval, povedená. Za to patří velké poděkování mistrům ve skládání hvězd z obou tříd!

            Žáci 9. A a 7. A a Mgr. Pavlína Strašilová

    • Přihlášení