Novinky

          • Pozvánka na tradiční plesovou párty

          • Vstupenky se budou prodávat u zástupce ředitele školy v termínech uvedených na plakátu. Vstupenky jsou ke konkrétním stolům. Jídlo je třeba nahlásit při zakoupení vstupenek. Plánek obsazenosti stolů najdete na následujícím odkazu (červeně označené stoly jsou již obsazené). stoly.pdf

            Výběr jídla:

            1. Vepřové se zelím a knedlík

            2. Filírované kuřecí prso a těstovinový salát

          • Vánoční besídky pro 1. stupeň

          • Jako každý rok i letos patřil poslední školní den před vánočními prázdninami vánočním besídkám. Naši šikovní deváťáci a osmáci si pro své mladší spolužáky z 1. stupně připravili dvouhodinový program plný zábavných her, vědomostních kvízů, dovednostních soutěží a vánočních aktivit. Jako vždy si ty dvě hodiny společně báječně užili. Deváťákům a děvčatům z 8. A moc děkujeme, byli jste skvělí!

            Žáci 9. AB, 8. A a Pavlína Strašilová

          • Turnaj ve vybíjené – 3. A a 3. B

          • Dnes 21. 12. 2023 se žáci třetích ročníků utkati ve vybíjené. Zápas se hrál na dva sety. Výkony hráčů byly vyrovnané. Nakonec však vyhráli žáci 3. B. Sportu zdar !

            Alena Romanová a žáci 3. A a 3. B

          • Sběr pomerančové kůry

          • Až budete u vánočních pohádek loupat pomeranče, prosím vzpomeňte si, že nasušenou pomerančovou kůru sbíráme a po svátcích ji mohou děti přinést. Nasušenou kůru si odváží firma Leros a výtěžek putuje do SRPŠ.
            Ať žijí vitamíny a krásné Vánoce!

            Lenka Machálková

          • Vánoční jarmark – ve středu 20. prosince od 15 do 18 hodin🎄

          •  

            Blíží se Vánoce a s nimi i náš tradiční Vánoční jarmark.

            Ve třídách vyrábíme vánoční dekorace k prodeji před školou.

            Trénujeme a nahráváme vánoční koledy na CD.

            Nacvičujeme zpěvy, hudební doprovody, tance, ať je na pódiu pestrý program.  Stále je ještě čas, šikovné děti! Nebojte se ukázat, co umíte, a řekněte svému třídnímu učiteli, že se chcete zapojit!

            V občanském centru vedle školy opět otevřeme cukrárnu.  Snad se i letos najdou ochotné maminky, které nám pomohou tuto cukrárnu naplnit sladkými i slanými dobrotami. 

            Venku zavoní svařené víno a pro děti punč (vezměte si prosím vlastní hrníček, ať netvoříme zbytečný odpad).

            V přízemí školy v dílničkách si můžete s některými žáky nebo obětavými maminkami vyrobit v dílničkách vlastní vánoční ozdoby.

            Velice děkujeme za každou vaši pomoc a podporu!

            Přijďte nasát vánoční atmosféru, moc se na vás těšíme.

            Žáci i zaměstnanci ZŠ Štípa

          • Podřevnická liga v ringu

          • V pátek 9. prosince odjížděly vítězné týmy školních kol do Trnavy, kde se zúčastnily dalšího turnaje Podřevnické ligy, tentokrát v ringu. První velkou změnou, se kterou se museli žáci vyrovnat, byla změna ve složení týmů.

            Kdy oproti smíšeným týmům ze školního kola, musel v Trnavě soutěžit zvlášť tým složený z děvčat a zvlášť tým složení z chlapců.

            Nejlépe se s tím vyrovnal tým mladších chlapců ve složení Josef Doležal, Adam Kolář, Šimon Strnad a Stanislav Žáček. Od prvního zápasu kluci ukazovali, že si do Trnavy přijeli pro vítězství. To se jim nakonec i povedlo, když v nejvyrovnanějším zápase porazili Slušovice 13:11 a zaslouženě vyhráli celý turnaj.

            Podobně na tom byly i mladší dívky (Valentýna Bučková, Karolína Kuželová, Denisa Štelcová a Nela Štěpánová). Celý turnaj bez problémů porážely jeden tým za druhým (zápas s Kašavou 13:5, 13:3 se Želechovicemi a 14:4 s domácí Trnavou). Nevyšel jim pouze poslední zápas, ve kterém podlehly 11:13 Slušovicím a na turnaji tak obsadily krásné 2. místo.

            Starší chlapci (František Chalupník, Lukáš Slovák, Tomáš Vykopal a Sebastian Žákovský) si zpočátku zvykali na nové složení týmu, což se projevilo i na výsledcích prvních dvou utkání. Nejdříve prohráli zápas se Slušovicemi (5:13) a následně remízovali s Kašavou (13:13). V dalších zápasech už nic nenechali náhodě a porazili jak Želechovice (13:3), tak i Trnavu (13:11). Chlapci obsadili konečné 3. místo.

            Podobně na tom byly i starší dívky (Pekařová Anna, Pekařová Ema, Vičíková Anna, Žáčková Magdalena), které po 2 výhrách (s Trnavou 13:5 a Slušovice 14:2) a 2 porážkách (s Želechovicemi 9:13 a Kašavou 5:13) obsadily konečné 3 místo.

            Po součtu výsledků všech kategorií se naše škola umístila na krásném 2. místě, za Slušovicemi. Toto umístění nám patří i v průběžné tabulce celé Podřevnické ligy.

            Všem sportovcům děkuji za dobrou reprezentaci školy a předvedené výkony.

            Nikola Kozumplíková

          • Školní turnaj v RINGU

          • V prosinci se na naší škole již tradičně uskutečnily školní turnaje v ringu. Nejprve si v úterý 5. prosince změřili své síly žáci a žákyně 8. a 9. tříd, o den později se pak uskutečnil turnaj pro 6. a 7. třídy.

            Do turnaje 8. a 9. tříd se přihlásily pouze 4 týmy a mohl se tak utkat každý tým s každým. Jasným vítězem se stal tým Tomáš je Tomáš, který během celého turnaje nepoznal porážku. Na 2. místě se umístil tým Lord of Rings. Tyto týmy dostaly možnost reprezentovat naši školu na Podřevnické lize v Trnavě.

            Celkové pořadí turnaje:

            1. místo: Tomáš je Tomáš - Anna Vičíková, Magdalena Žáčková, Lukáš Slovák, Tomáš Vykopal

            2. místo: Lord of Rings - Pekařová Anna, Pekařová Ema, František Chalupník, Sebastian      Žákovský

            3. místo: Košťata – Petra Jelínková, Anežka Kolečkářová, Štěpán Pešl, Stanislav Vorel)

            4. místo: Los Pingiinos

            5. místo: Nic

            Mezi mladšími žáky byl o turnaj o poznání větší zájem a do turnaje se přihlásilo celkem 12 týmů. Ty byly rozděleny do 2 skupin po 6 týmech (v každé skupině byly 3 týmy z 6. tříd a 3 týmy ze 7. tříd). Ve skupině se pak utkal každý s každým.

            Skupinu A vyhrál tým Fresch Krtečci, který nepoznal hořkost porážky. Na druhém místě se umístil tým Krtečci. Tyto 2 týmy postoupily do bojů o medaile, kde vyzvaly vítěze skupiny B, tým Addevajo a tým My to nevihrajem, který ve skupině skončil na 2. místě.

            Medaile si tyto týmy nakonec rozdělily následovně:

            1. místo: Addevajo – Valentýna Bučková, Denisa Štelcová, Josef Doležal, Adam Kolář

            2. místo: Fresch Krtečci – Karolína Kuželová, Nela Štěpánová, Šimon Strnad, Stanislav Žáček

            3 místo: My to nevihrajem – ve složení Barbora a Adéla Komendovi, Jan Boháč a Marek Plášek

            Týmy Addevajo a Fresch Kretečci si společně s týmy Tomáš je Tomáš a Lord of Rings vybojovaly postup do Podřevnické ligy.

            Všem soutěžícím děkujeme za účast a předvedené sportovní výkony.

            Nikola Kozumplíková a Jan Krhůtek

          • Zimní sbírka pro útuláčky 🐕🐈‍⬛

          • Vánoční čas se pomalu blíží a je dobré si vzpomenout i na ty, kteří se v životě nemají tak dobře, jako my. Ano, opět nastal čas potěšit naše čtyřnohé kamarády v útulku v Bzenci. Žáci naší školy mají srdce na pravém místě a donesli spoustu dobrot, hraček i granulí pro pejsky i kočičky.

            Zvířecí kamarádi Vás zdraví a moc děkují za všechnu energii, kterou jste jim prostřednictvím dárků přinesli. Já se k nim připojuji a všem, kteří se do sbírky i letos zapojili, patří velký dík 😊.

            Tak zase příští rok, haf haf 😊!

            Marcela Jurajdová

          • Školní kolo Olympiády z českého jazyka a školní kolo Dějepisné olympiády

          • V posledním listopadovém a prvním prosincovém týdnu si poměřili své síly někteří žáci osmých a devátých ročníků ve školních kolech Olympiády z českého jazyka a Dějepisné olympiády.
            V okresním kole OČJ nás bude reprezentovat Klára Nováková z VIII. A a Tereza Vašířová z IX.A a do okresního kola DO postoupila Ludmila Fojtíková z VIII. A a Maxmilián Ondra z IX. B. Všem, kteří se zúčastnili, děkujeme. Vítězům gratulujeme a přejeme hodně úspěchů i v kole okresním.

            Pavlína Matějíčková

    • Přihlášení