Novinky

          •  Zápis do 1. ročníku ZŠ

          • Zápis dětí do prvních tříd na školní rok 2024/2025 se uskuteční v pátek 5. 4. 2024 prezenčně v budově školy v čase 13:00–18:00 hod. Registrace dítěte (žádost o přijetí nebo žádosti o odklad školní docházky) se podávají elektronicky na stránkách www.zapisdozszlin.cz od 1. 3. 2024 do 3. 4. 2024. Zde si rodiče zaregistrují dítě a vyberou čas zápisu. Otevřeme maximálně tři první třídy a přijmeme maximálně 60 dětí. (Online registrace je pouze jedním z kroků přijímacího řízení. Bez osobního nebo „bezkontaktního“ předání podepsané žádosti do příslušné ZŠ nebude přijímací řízení zahájeno.)

            K zápisu je nutné přinést:

            Rodný list dítěte, platný občanský průkaz zákonného zástupce, žádost o přijetí podepsanou zákonnými zástupci.

            Pokud zákonní zástupci budou žádat o odklad povinné školní docházky dítěte, musí k ní přiložit dva dokumenty:

            a) doporučení školského poradenského zařízení (KPPP nebo SPC)

            b) vyjádření dětského lékaře nebo klinického psychologa.

            Mgr. Lubomír Klátil, ředitel školy

          • Sběr papíru – vyhlášení tipovací soutěže

          • Škola již tradičně pořádá sběr papíru. Tentokrát se SRPŠ a Žákovský parlament dohodli tuto akci ozvláštnit a proběhla tipovací soutěž, kdy třídy tipovaly, kolik papíru se vybere. Celkem se vybralo 1 940 kg papíru. Tomuto číslu se svým odhadem nejvíce přiblížila třída 8. A, která váhu odhadovala na 1 700 kg. SRPŠ tuto třídu odměnilo chutnou odměnou.

            Lukáš Novák

          • Jak dobře znáš naši vlast? – projekt 4. A

          • V hodinách vlastivědy si žáci 4. A vytvořili mapu ČR, do ní zaznačili zeměpisné údaje a v rámci krajů české republiky vyznačili i krajská města. Celý projekt ukončili povídáním o jednotlivých krajích a jejich zajímavostech. Nyní se už v mapě dokáží orientovat a těší se na místa, která o prázdninách určitě navštíví. Těšíme se na další podobné hodiny.

            Monika Březinová

          • Okresní kolo zeměpisné olympiády

          • V úterý 27. 2. 2024 se ve Zlíně konalo okresní kolo zeměpisné olympiády. Největšího úspěchu dosáhla naše nejmladší reprezentantka, Eliška Kovaříková ze 6. A, která ve své kategorii A vybojovala mezi 29 soutěžícími stříbro a postupuje tak do krajského kola! Skvělou práci odvedl v kategorii B také Adam Kolář ze 7. B, který v konkurenci 25 zeměpisců urval skvělou 14 příčku. V kategorii C pak naši školu reprezentovala Lidka Fojtíková z 8. A, která mezi 29 osmáky a deváťáky obsadila úžasné 6. místo. Našim třem statečným patří velká pochvala za vynaložené úsilí v jejich volném čase, podané výkony u náročných testů a příkladnou reprezentaci naší školy. Elišce Kovaříkové budeme navíc držet palce v krajském kole!

            Pavel Hanulík

          • ERASMUS+ Chceš se zapojit?

          • Rádi pozorujete krajinu kolem sebe a baví vás vycházky do přírody? Nebo raději něco tvoříte, ať už rukama nebo na počítači? Rádi byste poznali nové kraje i kamarády?

            Pokud jste žáci 6. – 8. ročníku (ZŠ Štípa), tak využijte možnosti připojit se k našemu žákovskému týmu pro mezinárodní projekt ERASMUS + „KARPATSKÝ EKOSYSTÉM: BOHATSTVÍ A ROZMANITOST“

            O čem to je? Společně se žáky ze ZŠ Plešivec ze Slovenska budeme pozorovat přírodu kolem nás. Porovnáme, jak vypadá krajina u nás a u nich. Navzájem se navštívíme, abychom se poznali a vyměnili si své poznatky. Zpracujeme společně informační brožurku a natočíme videodokument. A všechno taky ukážeme veřejnosti.

            A co proto musíte udělat? Napsat nám pár (asi tak 200 – 300) slov o sobě. Začněte tím, jak se jmenujete a do jaké třídy chodíte. Ale hlavně nás zajímá, co vás baví a v čem jste dobří, co vás na projektu zaujalo a proč se chcete do týmu zapojit. Tento motivační dopis můžete zpracovat buď elektronicky a poslat emailem nebo napsat vše na papír a předat osobně. Termín pro doručení je 26. 2. 2024. Kontaktní osoby jsou: Lukáš Novák (novak@zsstipa.cz) a Viola Orlíková Altová (orlikova@zsstipa.cz).

          • Školní kolo recitační soutěže 

          • Ve čtvrtek 15. 2. 2024 se potkali vybraní recitátoři z 1. stupně a přednesli spoustu krásných a zajímavých básniček. Do poroty zasedli zkušení pedagogové, češtináři a své slovo zde měli i zástupci žáků 9. tříd. Rozhodování bylo nelehké, výkony našich dětí byly obdivuhodné a velmi vyrovnané. Soutěž se vydařila, děti získaly nové zkušenosti a mnohé porazily trému. První dvě místa z každé kategorie postupují do okrskového kola 12. 3. 2024 v Lukově. Všem účinkujícím a porotě moc děkujeme a těšíme se zase za rok na viděnou! 

            I. Kategorie (1. ročník 

            1. místo - Jan Chytil (1. A), 2.místo - Samuel Vlasatík (1. B), 3. místo Gabriela Metelová (1. B) 

            II. Kategorie  (2. a 3. ročník) 

            1. místo - Anna Michalíková (3. B), 2.místo - Kryštof David (3. B), 3. místo - Nina Kotová (3. A) 

            III. Kategorie  (4. a 5. ročník)  

            1. místo - Slavomír Klátil (5. B), 2. místo - Petr Štosek (4. A), 3. místo - Martin Chaloupka (4. A) 

            Šárka Kasálková, Dominika Muchová 

            Foto: Max Ondra – děkujeme!

          • Co je masopust? Práce žáků ve 4. A

          • V hodině výtvarné výchovy jsme využili mezipředmětových vztahů. Nejprve si děti přečetli text, který se týkal základních informací o masopustu. Poté jsme využili pohybové aktivity, kde žáci vyhledávali správné odpovědi a řešili tajenku a nakonec jsme si s dětmi vyrobili karnevalové masky. Celé dvě hodiny žáci spokojeně a samostatně pracovali a dozvěděli se spoustu zajímavých věcí o masopustu.

            Monika Březinová

          • První pololetí školního roku ve ŠD Domeček

          • Je za námi první pololetí školního roku. V naší družince "Domeček" jsme se vůbec nenudili. Zažili jsme plno zábavy při hraní her, soutěžích, vyrábění sobíků na vánoční jarmark... Když napadl sníh, šli jsme bobovat, stavěli jsme sněhuláky, krmili ptáčky. Také jsme zpívali, zahráli na hudební nástroje a tančili. Vše můžete vidět na našich fotografiích.

            Děti z družinky Domeček a B. Vašáková

          • ŠD Šikulové – ohlédnutí za zimou❄️

          • Zveme vás nahlédnout do naší zimní fotogalerie. V prosinci jsme si jako každoročně nazdobili vánoční stromeček, pod kterým děti čekala nadílka v podobě nových hraček, za které děkujeme. Děti si také vyzkoušely zajímavé výtvarné techniky. Společně jsme si užili spoustu zábavy při různých hrách.  

            Lenka Černobilová s dětmi

          • Laboratorní práce 9. ročník – Poznáváme organické sloučeniny

          • První hodina chemie, po rozdání pololetního vysvědčení, se nesla ve znamení laboratorní práce. Deváťáci si z domu přinesli různé suroviny a zkoumali pomocí ohně, jestli je daná látka organická či nikoliv.  Jak se jim úkol vydařil se můžete podívat do fotogalerie 😊. Žáky chválím za vzorné chování během celé práce.

            Marcela Jurajdová

          • Ve 3. B máme rádi čokoládu

          • Jak se vyrábí čokoláda? Kde se pěstují kakaovníky? Jak vypadá kakaový bob? Při jaké teplotě se kakaová semena praží? To všechno a ještě mnohem více už víme. Nejlepší byla určitě ochutnávka čokolády.

            Žáci 3. B, Alena Romanová a Kateřina Černošková

          • Preventivní program – 6. A

          • Ve středu 7. 2. absolvovala 6. A preventivní program pod odborným vedením Mgr. et Bc. Martina Stavjaníka a za přítomnosti třídního učitele Pavla Hanulíka. Děti byly zapojeny do několika her, které byly zaměřeny na utužení třídního kolektivu a mezilidských vtahů. V rámci těchto her spolupracovaly děti v různých skupinách i v náhodných dvojicích, tudíž pracoval každý s každým a všichni se tak mohli navzájem více poznat a upevnit tak své vzájemné soužití. Nechyběla ani reflexe, ve kterých děti samy hodnotily aktivity, které právě prožily. Z pohledu třídního učitele hodnotím celý program za velmi přínosný a děti chválím za jejich týmovost, projevy solidarity i schopnosti ocenit jeden druhého. 

            Pavel Hanulík

          • Pohádka z budíku

          • V úterý 6. února k nám do školy zavítal pan Šmíd se svým představením Pohádka z budíku. Žáci 1. stupně si toto netradiční divadlo náramně užili, a dokonce si i zazpívali.

            Dominika Muchová

          • Karneval

          • Žáci prvních a druhých ročníků se ve čtvrtek 1. 2. 2024 oblékli do krásných kostýmů a užívali si poslední dvě vyučovací hodiny na karnevale v tělocvičně. Žáci plnili na stanovištích zajímavé úkoly. Za splněné úkoly získali žetonky, které pak vyměnili za drobnůstky z obchůdku. Děkujeme rodičům za příspěvky do obchůdku a páťákům za pomoc na stanovištích ☺️

            Dominika Muchová

          • Výtvarná soutěž Suchej únor

          • Žáci z obou devátých tříd se v lednu zapojili do výtvarné soutěže Suchej únor, kterou vyhlásila společnost Suchej únor za podpory Policie ČR. Podpořili zdravotně-osvětovou kampaň Suchej únor 2024 a ve svých pracích se zaměřili na škodlivost nadměrného užívání alkoholu, na problémy, které pití alkoholu přináší, a na možnosti prevence. Na začátku ledna v hodinách výtvarné výchovy prodiskutovali možnosti výtvarného zpracování, společně vymysleli několik nápadů a potom se pustili do jejich realizace. Někteří se rozhodli pracovat sami, jiní dali přednost práci ve dvojici nebo ve skupině. Sami si vybrali způsob zpracování, výtvarné techniky i materiály. Zúročili dovednosti získané v hodinách výtvarné výchovy, sami si vše připravili a realizovali. Uměli se na práci dohodnout, diskutovali o ní a všichni se nějakým způsobem zapojili do realizace. Vytvořili 26 výtvarných prací a 3 psané – báseň, povídku a pohádku doplněnou obrázky. Dokázali, že i takové, pro ně těžké téma, zvládnou na jedničku s hvězdičkou!

            Děkujeme paní učitelce Chmelové a Vlasatíkové za vstřícnost při dokončování úkolů, paní učitelce Matějíčkové za jazykové korektury a panu učiteli Bobálovi za velkou pomoc s focením a odesláním.

            Žáci 9. A a 9. B a Pavlína Strašilová

          • Pokusy ve 4. A

          • V hodině přírodovědy jsme si s dětmi v rámci učiva skupenství látek, zahráli na vědce. Zkoumali jsme rozpustnost látek ve vodě a naše pozorování jsme si zapisovali a vyhodnocovali. Byla to prima hodina, kterou jsme si užili v naší cvičné kuchyni:)

            Monika Březinová

      • Přihlášení