Novinky

          • Modrá je dobrá i o Vánocích – 4. B na edukačním programu v Muzeu

          • Sníh zmizel a my přemýšleli jak se naladit na Vánoce... stromeček máme, výzdobu máme, cukroví se peče a dárečky přinese Ježíšek. Využili jsme tedy nabídku muzea ve Zlíně a přijali pozvání na “Modré Vánoce”.  Dozvěděli jsme se něco z historie, připomněli  jsme si  tradice a zvyky za dávných časů, uspěli jsme ve vánočním kvízu a obdivovali jsme vše vánočně modré i nemodré ve vitrínách a v prostorách muzea. Na závěr jsme si vyrobili krásnou modrotiskovou holubičku. Venku pršelo, ale my jsme si stejně  říkali, že se nám ty Vánoce už vážně blíží😊.

            žáci 4. B, Šárka Kasálková, Kristýna Danielisová

          • Zeměpisná olympiáda – školní kolo

          • V pondělí 11. prosince 2023 proběhlo školní kolo zeměpisné olympiády. V kategorii A si změřily své síly 4 žákyně z 6. ročníku. 1. místo obsadila Eliška Kovaříková (6. A), 2. místo Barbora Večerková (6. A) a 3. místo Yasmin Holíková (6. A). V kategorii B se zúčastnilo 8 žáků ze 7. ročníku. 1. místo vybojoval Adam Kolář (7. B), 2. místo Nela Štěpánová (7. B) a 3. místo Anna Langerová (7. A). V kategorii C se utkalo celkem 16 soutěžících z 8. a 9. ročníku. V této nabité kategorii vyhrála Ludmila Fojtíková (8. A), 2. místo získal Tomáš Vykopal (9. B) a 3. místo František Chalupník (9. A). Všem zúčastněným patří velká pochvala za jejich přípravu a vynaložené úsilí při náročných testech. Postupujícím pak navíc přejeme hodně sil do příprav na okresní klání, ve kterém, jak doufáme, jim bude i štěstí nakloněno.

            Pavel Hanulík 

          • Vánoční výzdoba

          • Vánoční výzdobu naší školy letos připravili žáci 7. A, 8. A a 8. B, kteří v hodinách výtvarné výchovy naskládali červeno-zelené papírové hvězdy ve skandinávském stylu. Na první pohled vypadá hvězda složitě, ale osmáci a sedmáci by vám potvrdili, že to složité vůbec není. Musíte postupovat podle návodu a pečlivě skládat a proplétat. Pečlivá práce se vyplatila, škola je krásně vánočně vyzdobená, jak se můžete na fotografiích sami přesvědčit.

            Žáci 7. A, 8. A a 8. B, Pavla Kolomazníková a Pavlína Strašilová

          • Divadelní představení Malý princ

          • Minulý týden jsme na Malé scéně ve Zlíně společně se žáky 6. a 7. ročníků navštívili divadelní představení Malý princ. Toto slavné dílo Antoina de Saint – Exupéryho dokázalo zaujmou jak žáky, tak i dospělé, a to díky své univerzální přitažlivosti a moudrým poselstvím, která jsou stále aktuální. Příběh o hledání smyslu života a důležitosti přátelství nás donutil zamyslet se nad významem každodenních interakcí. Návštěva divadelního představení byla pro nás inspirativním dobrodružstvím do světa fantazie a emocí. Těšíme se na další setkávání s uměním, která nám rozšíří obzory a obohatí naše duše.

            Renata Světlíková

          • 3. místo v literární soutěži

          • Klárka Nováková, talentovaná žákyně 8. ročníku naší školy, se zúčastnila literární soutěže, kterou pořádala Střední odborná škola v Luhačovicích pro žáky 8. a 9. ročníků všech základních škol v republice. Soutěž Spěchej pomalu! byla zaměřena na tvorbu krátkých povídek nebo komiksů. Se svou povídkou "Přátelé až za hrob" dokázala Klárka obstát v silné konkurenci a obsadila 3. místo. Na prvních dvou místech se umístily komiksy, takže můžeme tvrdit, že její povídka byla nejlepší v kategorii 8. ročníků.

            Odborná porota, složená ze spisovatelů a učitelů, ocenila Klárčinu schopnost vytvořit zajímavý a originální příběh, který čtenáře vtáhne do světa plného nečekaných zvratů a napětí. Klárka využila naplno svou fantazii a projevila velmi vyspělý styl psaní, který odráží její bohatou slovní zásobu a cit pro jazyk.

            Moc gratulujeme k takovému úspěchu a přejeme spoustu další inspirace k psaní.

            Renata Světlíková

    • Přihlášení