Novinky

          • Laboratorní práce – 6. ročník

          • Šesťáci si vyzkoušeli práci s délkovými měřidly. Byla pro ně připravena celá řada úkolů, včetně měření délky určitých částí těla nebo skok z místa. Mohli si tak vyzkoušet, měření pomocí skládacího metru, svinovacího metru, pásma ale i pravítka. Jak nám práce šla se můžete podívat do fotogalerie 😊. Chválím obě třídy za vzorné chování i přístup při plnění úkolů 😊.

            Marcela Jurajdová

          • Pozvánka na večírek

          • Vážení rodiče, zveme vás na tradiční večírek SRPŠ. Postup objednávání vstupenek a jídla vám oznámíme v dohledné době. Těšíme se na vaši účast.

            Mgr. Robert Dlesk

          • Jak na dějiny? 

          • Někdy je potřeba utřídit si všechny informace o významných historických událostech. Spojit události s roky, kdy se staly, přiřadit jména, vše uspořádat chronologicky a ještě najít souvislosti mezi jednotlivými pojmy. A zároveň se učíme pracovat v týmu. Zabralo nám to jednu vyučovací hodinu, ale v učivu o francouzské revoluci máme jasno.  

            Žáci VIII. B a Pavlína Matějíčková 

          • Třída 3. B v Městském divadle Zlín 

          • Každý školák zná knihu nebo seriál Pipi dlouhá punčocha. My jsme ale měli možnost vidět Pipi i v divadle. Do divadla ve Zlíně jsme se vydali ve slavnostním oblečení, plni očekávání a v dobré náladě. Někteří z nás zde byli úplně poprvé. Velkým překvapením bylo to, že jsme neseděli jako vždy v hledišti v řadách, ale dostali jsme místa v loži. Na představení jsme  měli krásný výhled. Bavili jsme se od začátku do konce, byla to opravdu velká legrace. Výkony herců zaslouží velkou pochvalu. Byl to celkově krásný zážitek a pokud to jen trochu půjde, rádi bychom si to znovu zopakovali.

            Šárka Kasálková

          • Prvouka ve 3. A – lidské tělo

          • Tento týden jsme se věnovali v prvouce lidskému tělu, dozvěděli jsme se spoustu zajímavých a důležitých informací. Vyzkoušeli jsme si poskládat kostru a přiřadit k tělu vnitřní orgány. Tyto hodiny nás moc bavily.

            Monika Březinová

          • Baťův mrakodrap – 5. AB

          • Víte kolik pater má Baťův mrakodrap ? Kolik úředníků pracovalo na jednom patře? Na takové a spoustu dalších otázek už známe odpovědi. Svezli jsme se pověstnou pojízdnou kanceláří a podívali se na Zlín z vyhlídkové terasy.

            Alena Romanová, Markéta Mlčochová a žáci 5. ročníku

          • Školní kolo zeměpisné olympiády

          • V pondělí 16. ledna 2023 proběhlo školní kolo zeměpisné olympiády. V kategorii A si změřilo své síly 5 žáků z 6. ročníku. 1. místo obsadil Jan Boháč (6. B), 2. místo Nela Štěpánová (6. B) a 3. místo Josef Straka (6. A). V kategorii B se zúčastnily 4 slečny ze 7. ročníku. 1. místo vybojovala Ludmila Fojtíková (7. A), 2. místo Karolína Vránová (7. A) a 3. místo Natálie Holíková (7. B). V kategorii C se utkalo celkem 11. žáků z 8. a 9. ročníku. V této našlapané kategorii vyhrála Aneta Kamenářová (8. B), 2. místo získal Vilém Libiger (8. A) a 3. místo Matěj Ponížil (8. A). Všem zúčastněným patří velká pochvala za jejich přípravu a vynaložené úsilí při náročných testech. Postupujícím pak navíc přejeme hodně sil do příprav na okresní klání, ve kterém, jak doufáme, jim bude i štěstí nakloněno.

            Pavel Hanulík

          • Biologická olympiáda – školní kolo

          • V pátek 13. ledna proběhlo školní kolo biologické olympiády v kategoriích C (žáci 8. a 9. tříd) a D (žáci 6. a 7. tříd). Žáci soutěžili ve dvou částech – teoretické a poznávací. Obě kategorie žáků se sešly v hojném počtu. V kategorii C se na prvním místě umístil Matěj Ponížil, na druhém místě byla Verča Ponížilová a na třetím místě skončila Majda Žáčková. V kategorii D vyhrála Lidka Fojtíková, druhé místo obsadila Nelka Štěpánová a třetí místo si odnesla Natálka Holíková. Všem soutěžícím i výhercům moc děkujeme.

            Eva Vlasatíková a Marcela Jurajdová

          • Vánoční pošta

          • V letošním školním roce se nám opět rozdávání vánoční pošty trošku prodloužilo. Pevně doufám, že už všichni napsali a také obdrželi krásná přání/dopisy. Zároveň děkuji devátým třídám za roztřídění pošty a roznos.Těšíme se na příští rok!

            Lenka Machálková

          • Podřevnická liga – florbal

          • V pátek 6. ledna se vybraní žáci a žákyně druhého stupně naší školy zúčastnili florbalového turnaje ve Slušovicích. Děvčata čekal na začátek turnaje těžký soupeř, tým Slušovic.  Přes velkou snahu skončil zápas jasným vítězstvím soupeře 6:2. Další zápasy už naše děvčata zvládla. Nejdříve porazila Želechovice 8:2, poté dokázala zvítězit i nad týmem Kašavy v poměru 3:0.  Na turnaji se nakonec umístila na krásném 2. místě.

            Tým chlapců začal turnaj smolnou remízou s Trnavou (1:1). Chuť si spravil v následujícím utkání s týmem Želechovic, který vyhrál 2:0. Nejdůležitější zápas jsme odehráli proti Kašavě. Přesto, že jsme byli celé utkání lepším týmem, prohráli jsme 1:2. Do posledního zápasu jsme nastoupili proti týmu Slušovic, v té době již známému vítězi turnaje. Zápas se chlapcům vůbec nepovedl a skončil hladkým vítězstvím soupeře 5:0. V turnaji chlapci nakonec obsadili 3. místo, za vítěznými Slušovicemi a druhou Kašavou.

            V celkovém pořadí turnaje se naše škola umístila na děleném 2. místě s Kašavou. Do tabulky Podřevnické ligy získala 6 bodů a udržela si průběžné vedení v soutěži.

            Všem hráčům a hráčkám děkujeme za předvedené výkony a vzornou reprezentaci školy.

            Nikola Kozumplíková

          • Zkoumání nerostů – 9. ročník

          • Deváté třídy v hodinách přírodopisu probírají mineralogii a učí se jednotlivé mineralogické skupiny, fyzikální a chemické vlastnosti minerálů, zástupce a využití. Na závěr si vždy zkouší některé minerály podle jejich vlastností poznat. I letos se to žákům povedlo a většinu nerostů s přehledem poznali.

            Eva Vlasatíková

          • VÁNOČNÍ LAŤKA

          • Ve středu 21.12.2022 se na naší škole uskutečnila tradiční soutěž ve skoku vysokém, Vánoční laťka. Ve 4 kategoriích se soutěže zúčastnilo celkem 35 žáků a žákyň.

            Mezi 6. a 7. třídami byla z dívek nejlepší Klára Nováková (7.A), která překonala výšku 130 cm. Na druhém místě se umístila Anna Pekařová (7.A) se skočenou výškou 125 cm. Na třetím místě skončila Vendula Skybová (7.B) s výkonem 120 cm.

            Ve stejné kategorii zvítězil mezi chlapci Filip Kišš (7.B), který překonal 135 cm. Na druhém místě se umístil Stanislav Žáček (6.B) s výkonem 115 cm. Na třetím místě skončil Ivo Hustý (6.B), který překonal 110 cm.

            Z 8. a 9. tříd se soutěže zúčastnila pouze 2 děvčata. Vítězkou se stala Monika Obdržálková (9.A), která skočila 120 cm, a porazila tak Nelu Zábojníkovou (9.A) s výkonem 95 cm.

            Nejvyrovnanější boj proběhl mezi chlapci z 8. a 9. tříd. Jasným vítězem se nakonec stal Marek Kazík (9.B), který překonal 165 cm a vytvořil tak nový rekord školy.

            Na druhém místě se umístil Adam Kišš (9.B) s výkonem 150 cm. Jen těsně za ním skončil Vilém Libiger (9.A). Ten překonal stejnou výšku jako Adam (150 cm). Bohužel na zdolání výšky 140 cm potřeboval u jeden pokus víc, což ho odsunulo na konečnou 3. příčku.

            Vítězům gratulujeme a ostatním soutěžícím děkujeme za předvedené výkony.

            Nikola Kozumplíková

      • Přihlášení