Novinky

          • Podřevnická liga – atletický čtyřboj

          • Ve čtvrtek 29. 9. 2022 se na naší škole uskutečnila soutěž v rámci Podřevnické ligy. Žáci a žákyně základních škol Štípa, Slušovice, Želechovice, Kašava a Trnava se utkali v atletickém čtyřboji (60 m sprint, hod medicinbalem, skok z místa a vytrvalost).

            Naši školu reprezentovali:

            4.–5. ročník:
            Tea Gardoňová (3. místo), Barbora Večerková (5. místo)
            Dominik JANDÍK (6. místo), Martin KURNOCÍK (9. místo)

            6.–7. ročník:
            Sabina DRÁBKOVÁ (7. místo), Denisa KRČKOVÁ (1. místo)
            Damián TRUNKÁT (4. místo), Adam KASAL (2. místo)

            8.–9. ročník:
            Pavlína Žáčková (4. místo), Anna Vičíková (8. místo)
            Matyáš MLÝNEK (9. místo), Vilém LIBIGER (2. místo)

            Celkově se naše škola umístila na krásném 2. místě. Děkujeme všem závodníkům za úspěšnou reprezentaci školy a také celé třídě 8 .B za pomoc s organizací.

            Za kabinet tělesné výchovy Nikola Kozumplíková

          • Týden zdraví – Návštěva ZOO Zlín 1. A, 1. B

          • První třídy v pondělí 10. 10. 2022 vyrazily do ZOO Zlín. Pan Divilek si pro nás připravil velmi zajímavý program, díky němuž jsme se dozvěděli spoustu informací o zvířátkách, které jsme v ZOO už sice viděli mockrát, ale spoustu jsme toho o nich netušili! I krásné počasí nám vyšlo, takže my, prvňáci, si na dnešní den nemůžeme stěžovat! 😊

            1. A a Petra Kolaříková, 1. B a Michaela Svobodová

          • Firma – 9. A

          • V pátek 7. října naše žáky z 9. A navštívili lektoři Mgr. et Bc. Martin Stavjaník a Mgr. et Bc. Martin Suchomel se svým programem Firma. Tento celodopolední program byl zaměřen na motivační procesy vnější i vnitřní, zodpovědnost vůči povinnostem, schopnost organizovat čas, testování krystalické i fluidní inteligence, práce ve stresu, reflexe vlastních obav a strachů atd. Tato jedinečná zkušenost byla velmi obohacující jak pro každého žáka, tak pro celý třídní kolektiv.

            Pavel Hanulík, třídní učitel

          • Vycházka na ranč Los Dos – 3. A

          • Ve čtvrtek 6. 10. jsme využili slunečného počasí a s žáky 3. A třídy jsme se vypravili na návštěvu na Los Dos ranč. Na ranči nás přivítali rodiče naší spolužačky a připravili si pro děti zajímavé a poučné soutěže. Teď už s jistotou žáci poznají rozdíl mezi pšenicí a ovsem a určitě už budou vědět, co se z daných obilnin vyrábí. Nemohli jsme odmítnout ani prohlídku stájí a žáci si hned ochotně chtěli vyzkoušet, co vše obnáší postarat se o takového koníka. Když jsme vyhřebelcovali koníky, usedli jsme k ohništi a opekli špekáčky. Tento den jsme si opravdu užili a děti z ranče odcházeli nejen s plnými zážitky ale i bříšky.
            Moc bych chtěla poděkovat rodičům Sofinky Unzeitig za krásné přijetí na  Los Dos ranči.

            Monika Březinová

          • Elektrování těles – 6. ročník

          • Šestáci zvládají svůj boj s probíráním učiva o síle perfektně, a proto si vyzkoušeli elektrování nafukovacího balónku o vlasy. Cílem úkolu bylo zelektrovat balónek natolik, aby se samovolně udržel na okně.
            Těším se na další práci s Vámi 😊.

            Marcela Jurajdová

          • Divadelní představení Offline – 7. třídy

          • Žáci sedmých tříd navštívili ve čtvrtek 29. září divadelní představení v anglickém jazyce. Konalo se na Malé scéně a příběh o Milanovi nás vnesl do velmi aktuálního tématu sociálních sítí.

            Na slovní zásobu a dané téma jsme se předem připravili v hodinách anglického jazyka, a to díky pracovním listům, které byly součástí vstupného.

            Propojili jsme tak krásně učivo s kulturním zážitkem a snad bude brzy zase podobná příležitost.

            Lenka Machálková a Eva Vlasatíková

          • Preventivní program pro 3. třídy – MP Zlín

          • Ve čtvrtek 22. září k nám zavítala městská policie ze Zlína, která žákům třetích tříd připravila preventivní program. Žáci se tak dozvěděli základní informace o městské policii, prohlédli si policejní auta, měli možnost si vyzkoušet veškerou výbavu, kterou městští policisté mají, dozvěděli se, jak se chovat v nejrůznějších situacích, které je mohou potkat, nebo si také mohli ověřit znalost důležitých telefonních čísel integrovaného záchranného systému.

            Balusek V., Březinová M., Kasálková Š.

          • Adaptační pobyt 6. tříd

          • Minulý týden jsme se zúčastnili adaptačního pobytu v rekreačním areálu Revika ve Vizovicích. Ve středu 14. 9. jsme jeli vlakem ze Zlína do Vizovic a následně nás čekal dlouhý pochod z nádraží až na Reviku. Celou cestu ze Zlína jsme se modlili, aby nám nepršelo. To se bohužel nestalo a my jsme šlapali do kopce v dešti víc než půlku cesty. Po ubytování jsme se vrhli na společný program a vzájemné poznávání se. Večer nám konečně přestalo pršet a díky Kájovi ze 6. B, který nám nachystal oheň, jsme si mohli opéct špekáčky. Druhý den jsme pokračovali v seznamovacích aktivitách a odpoledne nás měly čekat lanové aktivity. Bohužel je kvůli nepřízni počasí mohla absolvovat jen třída 6. A. Poslední den jsme využili toho, že neprší a zahráli si na hřišti míčové hry. Pak už nás čekal jen oběd, následný pochod na nádraží a cesta vlakem domů. I přes upršené počasí jsme vše hezky zvládli. Všichni jsme si to snad užili a lépe se poznali.

            Renata Světlíková a Lukáš Novák

    • Přihlášení